Tempulli i lashtë rikrijohet në 3D

Është një nga veprat e arteve më të mëdha në botë dhe tani arkeologët kinezë po përdorin 3D për të bërë një kopje të përsosur të tempullit budist Grottoes Budiste Yungang. 'West Empress Chamber' dhe shpella më e madhe e Grottave Yungang janë rikrijuar duke përdorur printera 3D dhe teknologji më të fundit të skanimit. Ekspertët tani kanë filluar riprodhimin e dy shpella të tjera të Yungang. Origjina 'West Empress Chamber' është gdhendur në mes të shekullit të 5-të dhe 6-të gjatë dinastisë Ëei Veriore, kur feja e parë lulëzoi në Kinë. Kopja e plotë është e madhe, me gjatësi 17.9 metra, 13.6 metra në gjerësi dhe 10 metra në lartësi.