Si t'i ngjyrosni vezët tuaja për festën e Pashkëve (FOTO)

Besimtarë të fesë së krishterë festojnë nesër festën e Pashkëve, një rit që e ka zanafillën mijëra vite më parë. Sipas librit të shejtë të Biblës, Pashkët festohen pasi në këtë ditë besimtarët e krishterë kumtojnë vdekjen e Krishtit. Po sipas këtij libri, Krishti vendosi të vdesë për të mirën e njerëzimit, dhe me këtë akt thuhet se liroj nga të këqijat të gjithë popullin. Një nga traditat më interesante, të lidhura me përgatitjen e Pashkëve është veza me ngjyra. Në ngjyrosjen e tyre merr pjesë e gjithë familja. Por në të kaluarën vetëm gratë kanë pasur të drejtën t’i ngjyrosin dhe t’i shkruajnë vezët e Pashkëve. Në këtë fotogaleri iu japim disa opsione si si t'i zbukuroni vezët tuaja.