Përleshje për jetë a vdekje!

Dy leopard janë fotografuar teksa përlesheshin me njëra-tjetrën pranë shtratit të lumit Auob, në Kgalagadi Transfrontier Park në Afrikën e Jugut. Në pamje të parë u dukë një sherr mes një leopardi mashkulli dhe një femër, por ajo rezulton të jetë një luftë për territor midis dy leopardëve. Lufta e parë mes tyre zgjati për më shumë se dhjetë sekonda, ndërsa e dyta zgjati vetëm pesë sekonda. Fotot e pabesueshme u shkrepën nga fotografi Fanie Heymans.