Njihuni me kërpudhën që mund t'ju helmojë vetëm me një të prekur

Kjo është “Podostroma Cornu-Damae” Kërpudha është zbuluar për herë të parë në Kinë, në vitin 1895, dhe ka një ngjyrë të kuqe të ndezur. Një kërpudhë shumë e rrallë, aq vdekjeprurëse sa mund ta helmojë njeriun vetëm me një të prekur, njihej se gjendej vetëm në Azi. Por çuditërisht, këtë herë është shfaqur në veri të Australisë. Janë regjistruar disa të vdekur ndër vite, sidomos ndër njerëz që e kanë kujtuar si bimë që mund të konsumohet.