Njihuni me burgun më të mirë në botë

Ishulli danez i Falster tani është shtëpia e institucionit penal më human në botë, burgun Storstrøm. Projektuar nga arkitekti danez C.F. Moller ndërtesa ofron një ambient mjaft komod dhe të këndshëm për të burgosurit, në vend të kushteve të rënda të jetesës që gjenden zakonisht në burgjet e tjera në mbarë botën. Storstrøm, i cili ka hapësirë për rreth 250 persona, është projektuar si mini-komunitet ku të burgosurti mund të kalojnë kohën e tyre në një mjedis sa më normal të jetë e mundur. Duke punuar për me Shërbimin e Burgjeve në Danisht, arkitektët krijuan një komunitet të aktiv ku të burgosurit do të kujtoheshin për një jetë që dikur kishin lënë pas, prandaj inkurajonte një padurim për t'u larguar nga sistemi dhe për t'u kthyer në shoqëri.