Koronavirusi revolton të burgosurit, trazira në 27 burgje

Ndalimi i takimeve me familjarët për shkak të emergjencës së koronavirusit ka shkatuar revolta 27 burgje në Itali. Deri më tani ka gjashtë viktima, përfshirë tre në Modena. Në Pavia, dy oficerë të policisë së burgut u rrëmbyen nga të burgosurit, të cilët vodhën çelësat e qelive dhe liruan dhjetëra të burgosur. Në Foggia, dhjetëra refugjatë u bllokuan. Trazirat serioze në San Vittore (Milano) dhe Rebibbia (Romë), ku u sulmuan infermierët.