Dikur Çamëria viti 1913

Frederic (Fred) Boissonnas , ishte fotograf zviceran që lindi në një familje të njohur fotografësh. Artin e fototgrafisë e mësoi nga i ati, Henri-Antoine Boissonnas në vitin 1833 deri në 1889, ndërsa studioi në Shtutgart dhe në Budapest. Në periudhën 1907-1913 ai udhëtoi në tokën helene pothuajse cdo vit, duke bërë mijra fotografi. Në vitin 1919 themeloi shtëpinë botuese Editions Boissonnas, ndërsa botoi gjithësej rreth 50 libra. Fotografitë e Çamërisë në kohën e udhëtimeve në shtetin grek, kanë jo vetëm rëndësi dokumentare, por edhe vjerë të lartë artistike. Koleksioni i fotografive eshtë shkëputur vetëm një pjesë e vogël që ai bëri në Greqi dhe në jug të Ballkanit.