Berati midis qyteteve që duhen vizituar patjetër në Europë

Europa lindorë është lënë disi pas dore nga turistët, të cilët në pjesën më të madhe të rasteve zgjedhin të vizitojnë shtetet perëndimore duke lënë pas dore ato lindore. Në renditjen e këtyre qyteteve ndodhet edhe Berati, si një qytet me vlera të larta historike dhe që nuk duhet të mungojë në itenerarin e turistëve.