Balena 18 metra ngec në një plazh në Belgjikë

Një balenë rreth 18 metra që peshonte 35 ton kishte ngecur dhe ngordhur në një plazh në Coq të Belgjikës. Ekspertët besojnë që shkak i ngordhjes është gëlltitja e lëndës plastike,materiale që bllokojn aparatin tretës. Ky është rasti i parë në 21 vjet që në këto anë nuk ishte parë një gjitar i tillë,i cili zakonisht gjendet ne ujrërat e ftohta të Atlantikut,Islandës,apo në Groenlandë.