Arkitektura e pazakontë e Abu Dhabit

Nga një port peshkimi dhe zhytjeje në zbulimin dhe prodhimin e naftës, Abu Dhabi është ngritur nga rëra për tu bërë një prej qyteteve më të pasura në vend. Sot, kryeqyteti i Emirateve te Bashkuara Arabe nuk njihet vetëm për prosperitetin, diversitetin dhe tolerancën por dhe për arkitekturën modern të saj. Ja disa prej atraksioneve disa prej të cilave prekin qiellin.