Më shumë se 20 lloje të reja të merimangave janë gjetur të fshehura në ujërat australiane.

Dr Robert Raven nga Muzeu i Queensland njoftoi zbulimin e habitshëm të 23 specieve të reja të premten.

Shkencëtarët u tronditën kur gjetën merimangat gjigante të ujit nga Dolomedes, Ornodolomedes, Megadolomedes, Dendrolycosa dhe gjirin Mangromedes.

Me vetëm 96 zbulime të konfirmuara të specieve, shkencëtarët po përpiqen t'u vendosin emrat.

Deri më tani secili prej tyre është emëruar pas aktorëve të ndryshëm, shkencëtarëve dhe legjendave sportive duke përfshirë Jack Nicholson dhe Mick Fanning.

Merimangat nga 23 speciet e reja janë të afta të zhyten, të notojnë dhe të vrapojnë në ujë.

Ata janë në gjendje të qëndrojnë nën ujë për të paktën një orë dhe të kapin peshq, larva, insekte dhe madje edhe bretkosa.

Dr Rober Raven tha se në mesin e zbulimeve janë disa nga më interesantet që ai ka parë ndonjëherë.

 "Merimangat në gjini të Ornodolomedes janë disa nga merimangat më të bukura australiane të ujit që kam parë ndonjëherë në karrierën time për shkak të modeleve dhe ngjyrave të tyre të ndryshme", tha ai.

/Ora News.tv/