Profesori Selami Xhepa i ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në RTV Ora duke komentuar raportin “Doing Business”, ku Shqipëria ka humbur disa vende në Bankën Botërore, tha se problemi i Shqipërisë për zgjidhjen e krizës është politika.

Selami Xhepa: Raporti ka dalë që dje dhe unë nuk kam parë asnjë zyrtar të administratës së lartë që të dalë dhe të bëjë një reagim publik. Zotëri për çfarë ka ndodhur kjo, çfarë kanë bërë gabim ata dhe si mendojnë ata që kanë reflektuar për ta zgjidhur këtë çështje. Dalin analistët përditë, mediet shkruajnë përditë dhe ata që duhet të flasin nuk flasin. Sepse ata që duhet të flasin janë ata që e kanë bërë gjënë. Unë mendoj që problemi thelbësor i Shqipërisë për të zgjidhur ekonominë është politika. Nuk mendoj që ne kemi problem me gjetjen e alternativave.

/Ora News.tv/