Ky piton gjigand që besohet të jetë 5 metra i gjatë dhe peshon 80 kg është gjetur para një shtëpie në Oxenford, Queensland, në 22 Mars.

Trajtuesi i gjarpërinjve, Tony Harrison thotë se është më i madhi që ka parë në karrierën e tij 27-vjeçare.

Kur një vajzë e re hapi derën e shtëpisë ajo e gjen gjarpërin e verdhë aty dhe u trembet për vdekje. Direkt ka marrë trajtuesin e gjarprinjëve në telefon dhe skuadra erdhi për ta marrë.

Gjarpri, që dyshohet të jetë një kafshë e paligjshme, është një specie e ndaluar në Australi, që do të thotë se ajo ndoshta do të shkatërrohet.


/Ora News.tv/