Ka shkuar në 37 numri i mjekëve viktimë nga koronavirusi në Itali.

Ndërsa 6205 është numri i infermierëve, mjekëve, operatorëve sanitarë të infektuar nga COVID-19.

Personeli mjekësor i infektuar përbën sot 9 % të numrit të personave të infetkuar në të gjithë territorin kombëtar.

Në rajonin jugor të Puglias është regjistruar viktima e parë mjek. Mjeku 59 vjeçar Antonio Maghernino ushtronte profesionin e tij në provincën e Foggias.

Numri më i lartë i mjekëve viktimë me koronavirus është regjistruar në territorin e Bergamos e Lodit.

Ata janë kryesisht mjekë të specilaizuar në mjeksëinë e përgjitshme, mjekë familje, por ka mes tyre dhe mjekë pediatër, pneumolog, anestezist e kardiologë.

Gjatë ditës së sotme ka mbërritur në Bergamo një ekip mjekësh specialisttë rusë që do ndihmojmë mjekët italianë në kurimin e pacientëve me COVID-19.

Në Bergamo dhe në gjithë rajonin e Lombardisë kanë mbërritur dhe forca të ushtrisë ruse së bashku me mjetet të specializuaar për të dizinfetkuar e higjenizuar ambientet e jashtme, rrugët e qyteteve, mjetet e transportit publik etj.

Urdhri i mjekëve italianë vazhdon të apelojë autoritetet italiane për sigurinë në punë me instrumentet e domosdoshme personale për të garantuar mbrojtjen e çdo mjeku e punonjësi sanitar.

Lista e mjekëve italianë viktimë nga koronavirusi.

Roberto Stella 22 07 1952 † 11 03 2020

Giuseppe Lanati 24 08 1946 † 12 03 2020

Giuseppe Borghi 19 01 1956 † 13 03 2020

Raffaele Giura 23 10 1940 † 13 03 2020

Carlo Zavaritt 23 02 1940 † 13 03 2020

Gino Fasoli 09 12 1946 † 14 03 2020

Luigi Frusciante 13 02 1949 † 15 03 2020

Mario Giovita 27 04 1954 † 16 03 2020

Luigi Ablondi 05 02 1954 † 16 03 2020

Franco Galli 28 03 1954 † 17 03 2020

Ivano Vezzulli 27 12 1958 † 17 03 2020

Massimo Borghese 12 03 1957 † 18 03 2020

Marcello Natali 13 09 1963 † 18 03 2020

Antonino Buttafuoco 14 06 1953 † 18 03 2020

Giuseppe Finzi 21 04 1957 † 19 03 2020

Francesco Foltrani  08 02 1953 † 19 03 2020

Andrea Carli 02 05 1950 † 19 03 2020

Bruna Galavotti 03 04 1933 † 19 03 2020

Piero Lucarelli 14 01 1946 † 19 03 2020

Vincenzo Leone 23 01 1955 † 21 03 2020

Antonio Buonomo 14 01 1955 † 21 03 2020

Leonardo Marchi 01 01 1956 † 21 03 2020

Manfredo Squeri 06 01 1944 † 23 03 2020

Rosario Lupo 02 10 1955 † 23 03 2020

Domenico De Gilio 09 11 1953 † 19 03 2020

Calogero Giabbarrasi 28 09 1951 † 24 03 2020

Renzo Granata 28 09 1951 † 23 03 2020

Ivano Garzena 07 10 1971 † 23 03 2020

Ivan Mauri 30 09 1950 † 24 03 2020

Gaetano Autore 12 12 1951 † 25 03 2020

Vincenza Amato 22 05 1954 † 24 03 2020

Gabriele Lombardi 20 08 1951 † 18 03 2020

Mario Calonghi 14 03 1965 † 22 03 2020

Marino Chiodi 30 05 1949 † 22 03 2020

Carlo Alberto Passera 20 05 1957 † 25 03 2020

Francesco De Francesco 09 03 1938 † 23 03 2020

Antonio Maghernino 14 09 1960 † 25 03 2020

/Ora News.tv/