Eshtrat e 193 ushtarëve grekë, të rënë në malet e Shqipërisë gjatë luftës Italo-Greke u varrosën ditën e martë në një ceremoni fetare modeste në varrezat ushtarake Klissoura.

Në ceremoni ishin të pranishëm anëtarë nga Mitropoliti i Argyrokastro, Z. Dimitrios, Ambasadorja e Greqisë në Tiranë, Sophia Philippidou, aktorë vendas dhe disa pjesëtarë të minoriteteve greke.

Pas ceremonisë përkujtimor, eshtrat e të rënëve, të mbuluar me flamurin kombëtar, u vendosën në varre të veçantë për të pushuar në paqe pas 79 vjetësh "pritjeje" në shpatet përreth.

Numri i përgjithshëm i eshtrave të ushtarëve grekë në dy varrezat zyrtare ushtarake greke në Shqipëri ka arritur në 1050, nga të cilat 950 ndodhen në Klissoura.

Eshtrat po grumbullohen nga zona afër Klisoura dhe Prometheus, ku janë zhvilluar betejat më vdekjeprurëse në një total prej 8500 të vdekur në frontin shqiptar.

/Ora News.tv/