Qeveria e Hong Kongut do të vonojë shqyrtimin e një plani tjetër për të lejuar ekstradimet në kontinentin e Kinës, raportojnë mediat lokale.

Pavarësisht protestave masive, shefja ekzekutive Carrie Lam ka refuzuar të heqë projekt-ligjin, por në ditët e fundit një numër këshilltarësh i kanë kërkuar asaj që ta pezullojë atë.

Qindra mijëra njerëz kanë protestuar kundër projektligjit dhe demonstrimet të tjera janë planifikuar për të dielën (9 qershor).

Lam pritet të mbajë një konferencë shtypi të shtunën pasdite.

Qeveria ka argumentuar se projektligji i propozuar për ekstradimin do të "shtyjë shtigjet" në mënyrë që qyteti të mos jetë një strehë e sigurt për kriminelët.

Projektligji kundërthënës i ekstradimit, do të lejonte që kriminelët e dyshuar të mund të dërgoheshin në Kinë për gjykim.

Organizatorët vlerësojnë se një milion njerëz morën pjesë në marshimin e të dielës (16 qershor), por policia foli për 240,000.

Nëse vlerësimi i organizatorëve konfirmohet si i saktë, kjo do të ishte demonstrata më e madhe në Hong Kong qëkur territori iu dorëzua Kinës nga britanikët në vitin 1997.

/Ora News.tv/