Malet e zonave kufitare të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë shumë shpejt do të kthehen në destinacion kryesor për shumë pushues që preferojnë turizmin marol.

Bashkia Dibër në bashkëpunim me GIZ , në kuadër të sezonit turistik  kanë organizuar aktivitete promovuese për të prezantuar projektin High Scardus Trail që lidh malet në zonat kufitare të Shqipërisë, Maqedonisë dhe Kosovës .

Zv/ ministri i turizmit Hajrulla Çeku ky produkt korrespondon me strategjinë kombëtare të turizmit të Shqipërisë.

High Scardus Trail ka një gjatësi totale prej 495 km dhe përbëhet me 16 etapa kryesore dhe shtigje të shumta lidhëse.

Produkti është rezultat I projektit “Perspektiva e ardhshme përmes turizmit malor , i zbatuar nga Deutsche Gesellschaft für Zusammenarbeit (GIZ) në emër të Ministrisë Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim.

/Ora News.tv/