Një 71- vjeçar nga Fasano, në zonën e Brindisit, u arrestua nga karabinierët me kërkesë të Prokurorit Publik, për abuzim të përsëritur seksual të tre mbesave. Njëra nga vajzat është e moshës 14 dhe dy të tjerat nën moshën 10 vjeç.

Hetimet kanë nisur pas konfidencave të besuara nga dy vajzat 10-vjeçare tek stafi mësimdhënës i institucionit arsimor që ata ndjekin. Falë edhe këshillës së psikologut, hetuesit kanë rindërtuar përvojën dramatike të tre viktimave të vogla. Episodet e dhunës, të filluara në vitin 2009 me mbesën e madhe pasuan njëra-tjetrën deri në prill 2019, kur të tre vajzat u besuan përkohësisht mbikëqyrjes së gjyshërve të tyre. Dhuna e pretenduar nga të miturat është përshkruar me ndjeshmëri dramatike.

Përsëritja gjatë viteve të sjelljes së rëndë kriminale ka treguar paaftësinë e të dyshuarit për të mbajtur impulse seksuale dhe ka zbuluar një rrezik real të përsëritjes. 71-vjeçari përfundoi në arrest shtëpiak, me kërkesën për të mos komunikuar në asnjë mënyrë, madje as me telefon, me njerëz të ndryshëm nga ata që jetojnë me të ose e ndihmojnë.

/Ora News.tv/