Një merimangë e madhe e me gypa është dorëzuar në Parkun australian të Reptilëve.

Krijesa e quajtur Kolos, u gjet në Bregun Qendror në Uellsin e Ri të Jugut, dhe është rreth 7.8 cm.

E vetmja merimangë me gypa që parku ka parë është një i quajtur Big Boy, i cili ishte 10 cm, ndërsa e treta më e madhe është 7.5 cm.

Merimanga paketon helm të mjaftueshëm për të vrarë një të rritur plotësisht në vetëm 15 minuta.

Ka aq helm, saqë zogjtë zhduken kur ajo del në Park.

Kolosi iu dërgua parkut si pjesë e programit të tyre për anti-helmet, i cili përfshin mbledhjen e mostrave të gjarprit dhe helmit të merimangës që do të përdoren në hulumtimin e laboratorëve dhe prodhimin e anti-helmëve për të shpëtuar jetët.

Meqë anti-helmi i merimangës me gyp u zhvillua në vitin 1981, asnjë person nuk është vrarë kur ka marrë trajtim. 

Megjithatë kafshimi mund të jetë vdekjeprurës në qoftë se nuk kërkohet ndihma mjekësore.

Programi përfshin një pjesë të vogël të personelit të stërvitur mirë, duke "mjelë" helmin e merimangave dhe duke i dërguar ato tek prodhuesi i vaksinave, Seqirus, në Melburn.

/Ora News.tv/