Ish-ministri i Financave, Arben Malaj, i ftuar në emisionin “360 gradë”, i ka bërë apel kryeministrit Rama të veprojë në kuadrin ligjorë sa i përket situatës nga tërmeti.

Malaj: Del ministri Çuçi dhe jep lajmin për të na qetësuar ne që sapo u hartua dhe miratua formulari i vlerësimit të dëmeve. Formulari duhet të ishte i gatshëm. Ditën që do të hapte zarfin Presidenti i vendit dhe do thoshte shpall gjendjen e jashtëzakonshme, i kishte shkruar të gjitha manualet aty, nga hapi para deri tek i dyti. Ditën që do hapte zarfin kryeministri i vendit tim, i kishte të shkruara nga baza ligjore, cila janë strukturat që do të përdorë, deri tek veprimi organizativ. Ka mbivendosje.  Ka përzgjedhje individuale. Shteti provohet në fatkeqësi.

Dhe këshilla që unë i jap ballë për ballë kryeministri të vendit tim, është të lutem vepro vetëm në kuadrin ligjor që ke. Në institucionet përgjegjëse të ligjit dhe hiq mbivendosjen. S'ka nevojë të ngrihen struktura të tjera.


/Ora News.tv/