Sekretari i Përgjithshëm i Bashkimit të Prodhuesve Shqiptarë, Agron Shkodra i ftuar në emisionin “Ekopolitikë” në RTV Ora tha se ka një pasiguri në marrëdhënien shtet-biznes.

Besart Kadia: Në 30 vite nuk ka ndryshuar asgjë thelbësore sa i përket marrëdhënies shtet-biznes?

Arben Shkodra: Kemi një pasiguri të marrëdhënies. Marrëdhënien me shtetin ne e shohim çdo ditë që është variabël dhe duke qenë e tillë krijon pasiguri dhe më pas si përkthehet kjo?

Një investitorë ka dy elementë entuziazmin dhe iniciativën.  Po ja humbe të dyja nuk investon më dhe ne nuk investojmë më me atë ritëm që duhet. Nëse ky shtet dhe kjo politikë do të kishte menduar në mënyrë të zgjuar do kishte mbuluar gepin e investimeve të huaja me investimet e brendshme që flenë gjumë, depozita që fle gjumë nëpër banka dhe nëse do të kishte krijuar një mekanizëm këto 6 vite në qeveri që të zgjonte interesin e depozituesve për të investuar në ekonomi do kishim një situatë tjetër. Pra në momente të caktuara krizash do të kishim mekanizma që të mbushnin këto boshllëqe.

/Ora News.tv/