Senati Amerikan miratoi një faturë të ndihmës për katastrofën e koronavirusit prej 2 trilionë dollarësh. Kjo faturë stimuli më i madh ekonomik në historinë amerikane, nëse nënshkruhet në ligj, ai do të ndikojë në miliona amerikanë dhe në çdo mënyrë biznesi. Por çfarë është në të vërtetë në projekt-ligj?

-Të rinjtë amerikanë me pagë deri në 75,000 dollarë në vit do tu jepen të dërgohen çeqe për 1,200 dollarë në muaj. Pagesat do të jenë më të ulëta për ata që marrin mbi 75,000 dollarë, 99,000 dollarë për person, ose 198,000 dollarë për çiftet.

-Një program kredie 500 miliardë dollarë do të vendoset për bizneset, qytetet dhe shtetet.

-367 miliardë dollarë të tjerë do të shkojnë drejt një fondi të mbajtjes së punonjësve për bizneset e vogla.

-17 miliardë dollarë të tjerë janë ndarë për të ndihmuar kompanitë që konsiderohen vendimtare për sigurinë kombëtare.

-Industria e linjës ajrore , cila ka marrë humbje të mëdha, do të jetë marrësi më i madh i faturës. Linjat ajrore të pasagjerëve kualifikohen për 25 miliardë dollarë në kredi, dhe një tjetër 25 miliardë në grante. Transportuesit e ngarkesave do të përfitojnë 8 miliardë dollarë, të ndarë midis kredive dhe grante

-Afërsisht 100 miliardë dollarë do të jepen për ndihmë për spitalet.


/Ora News.tv/