Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara ka lëshuar një paralajmërim të fortë për udhëheqësit botërorë për të punuar së bashku për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

"Nëse lejojmë që virusi të përhapet si zjarr i egër - veçanërisht në rajonet më të rrezikuara të botës - ai do të vriste miliona njerëz. Solidariteti global nuk është vetëm një imperativ moral, por është në interesin e të gjithëve. Katastrofa shëndetësore bën të qartë se ne jemi po aq të fortë sa sistemi shëndetësor më i dobët" tha Antonio Guterres, sekretari i OKB-së.

Guterres gjithashtu u bëri thirrje qeverive dhe organeve ndërkombëtare që të mbështesin më mirë personat më të cenueshëm financiarisht, punëtorët me paga të ulëta dhe bizneset e vogla dhe të mesme.

Ai shtoi se një recesion global tani është një siguri e afërt.

/Ora News.tv/