Samsung, prodhuesi më i madh në botë i telefonave , TV dhe çipa memorie, ka dërguar ekspertët e tij prodhues në firmat që prodhojnë maska, për të rritur prodhimin pa shtuar pajisje të reja, sipas një njoftimi nga gjigandi i teknologjisë së Koresë së Jugut.

Në një firmë, prodhimi ditor i maskave u rrit nga 40,000 në 100,000, thuhet në këtë deklaratë. Samsung gjithashtu importoi 284,000 maska dhe i dhuroi në rajonin Daegu, ku shpërthimi në Korenë e Jugut është përqendruar.

14 bashkëpunëtorët e Samsung, përfshirë Samsung Electronics, i kanë dhuruar 30 miliardë dollarë Shoqatës së Ndihmës në Kore, për të mbështetur përpjekjet për të kapërcyer shpërthimin e koronavirusit në vend.

Samsung gjithashtu u siguroi autoriteteve të Koresë së Jugut ndërtesën e vet për ta përdorur si një qendër kujdesi për pacientët me koronavirus me simptoma të buta.

/Ora News.tv/