Dje, guvernatori i Tokios mbajti një konferencë shtypi urgjente duke u kërkuar qytetarëve të qëndrojnë në shtëpi dhe të shmangin daljen jashtë në mënyrë të panevojshme.

Sot, duket se banorët po injorojnë paralajmërimet.

Rrugët rreth lumit Meguro janë të mbushura me njerëz që mblidhen për të parë lulet e lulëzuara të qershisë. Disa kanë veshur maska, disa të tjerë jo.

Është sezoni i lulëzimit të qershisë - domethënë gjatë gjithë javës, njerëzit kanë shkuar në parqe dhe zona publike, duke pikturuar jashtë dhe duke u argëtuar.

Autoritetet po u bëjnë thirrje qytetarëve që të mos e marrin lehtë pandeminë - Japonia raportoi dje kërcimin më të madh të saj ditor - por lutjet e tyre për distancimin shoqëror duket se kanë pasur pak efekt.

/Ora News.tv/