Referuar të dhënave të INSTAT Shqipëria po bën hapa pas në indeksin e zhvillimit njerëzor për shkak se shëndeti i popullatës po përkeqësohet dhe niveli i vdekshmërisë foshnjore po vjen gjithnjë në rritje.

Përgjatë vitit që lamë pas niveli i vdekshmërisë foshnjore arriti në 10.3% për 1 mijë lindje nga 8.9% që ishte në 2018-n ku shkaku kryesor ishin ndërlikimet që ata pësojnë gjatë apo pas lindjes.

Sipas të dhënave zyrtare sëmundjet e qarkullimit të gjakut dhe tumoret janë shkaku kryesor i vdekjeve tek burrat ndërsa sëmundjet e papërcaktuara zënë vendin e parë për jetët e humbura te femrat.

/Ora News.tv/