Të qëndrosh në diell nuk ka vetëm rrezik, nga rrezet e dëmshme ultraviolet por gjithashtu është edhe i domosdoshëm për shëndetin e njeriut. Sipas një studimi skocez i realizuar nga shkencëtarët në Universitetin e Edinburgut, një ndër benefitet e qëndrimit në diell është se të ndihmon në uljen e e presionit të gjakut. Kjo falë rrezeve UV-A, që depërtojnë përmes lëkurës duke prekur venat, ulin rrahjet e zemrës duke ulur kështu edhe presionin e gjakut. Por natyrisht nuk duhet ta ekzagjërojmë me qëndrimin gjatë në diell, rekomandohet jo më shumë se 30 minuta. Po ashtu studimi tegon se qëndrimi në diell ul me 34 % rrezikun nga Iktusi dhe 21 % atë të Ishemisë.

/Ora News.tv/