Asteroidet janë konsideruar si 'miniera ari fluturuese' për shkak të vlerës së mineraleve që mbajnë brenda tyre.

Dhe tani një grup ekspertësh kanë zbuluar se është e mundur të futesh brenda shkëmbit gjigant hapësinor. Kjo sipas shkencëtarëve nëpërmjet ndërtimit të një stacioni hapësinor në asteroid. Qëllimi i tyre është gërmimi i mineraleve me vlerë.

Ata pretendojnë të vendosin stacionin hapësinor cilindrik brenda një guri të gjerë disa qindra metra.

Por duhen marrë parasysh edhe mundësitë logjistike ndaj kjo ide do të duhet disa dekada për të marrë realitet.

/Ora News.tv/