Ibuprofen, një NSAID, shpesh përdoret për të trajtuar ethe, një nga simptomat më të zakonshme të virusit.

Instituti Kombëtar i Britanisë së Madhe për Përsosmërinë e Shëndetit dhe Kujdesit, rekomandon përshkrimin e dozës më të ulët të ibuprofen për pacientët me kushte themelore, për të parandaluar efektet anësore, përfshirë problemet kardiovaskulare ose veshkat.

Tom Ëingfield, një pedagog dhe mjek konsulent në Shkollën e Mjekësisë Tropikale në Liverpool, gjithashtu këshilloi që paracetamoli "në përgjithësi" do të preferohej "më shumë sesa ibuprofeni në shumicën e rasteve.

Ai tha se paracetamoli ka më pak të ngjarë të shkaktojë efekte anësore sesa ibuprofen, shkakton acarim të stomakut dhe veshkave te disa njerëz.

A duhet të përdor më shumë paracetamol?

Tani për tani Shëndetësia Publike Anglia thotë se njerëzit nuk duhet të shqetësohen për marrjen e ibuprofen: "Shumica e njerëzve me COVID-19 do të kenë një sëmundje të butë dhe disa njerëz mund të kenë nevojë të marrin ilaçe, të tilla si paracetamoli ose ibuprofen, për të ndihmuar në rritjen e temperaturave, dhimbje koke dhe dhimbje të tjera; gjithmonë ndiqni udhëzimet në etiketë nëse merrni këto ilaçe dhe nuk e tejkaloni dozën e deklaruar ".

NHS gjithashtu thotë se paracetamoli ose ibuprofen janë të dy të përshtatshëm për trajtimin e simptomave në shtëpi. Ndryshoni vetëm mjekimin tuaj afatgjatë me miratimin e mjekut tuaj.

/Ora News.tv/