Të shtrihesh në një shtrat të freskët është një nga kënaqësitë e vogla të jetës. Por duket që vetëm disa e gëzojnë këtë si një rutinë javore. Në një sondazh në lidhje me zakonet e shtëpisë, vetëm 35 për qind e të rriturve kanë thënë se pastrojnë dhe freskojnë shtratin e tyre një herë në dy javë. Pak më shumë se një e treta e bëri të sigurt që lan mbulojëset një herë në javë. Dhe një në dhjetë, rrëfyen se ata hidhnin çarçafët e tyre në makinë larëse më shumë se një herë në muaj. Kjo është e barabartë me rreth pesë milionë të rritur në mbarë vendin. Të pyetur nga anketuesit e YouGov më shumë se gjysma e të anketuarve thane se mbulojëset e tyre quhen të pista midis dy dhe tre javëve pasi i ke përdorur. Megjithatë gratë i quajnë këto çarçafë "të pështirë" pas pesë javë mesatarisht, ndërsa burrat thanë gjashtë.

/Ora News.tv/