Në selinë e komunitetit mysliman politika nuk ishte prezente si festat e tjera. Në pritjet zyrtare ishin diplomatët e huaj dhe përfaqësues të komuniteteve fetare.

Nuk pati as mesazhe politike.

Ndërkohë politikanët, diplomatë, ambasadorë, krerë të shtetit, politikanë, aktorë dhe qytetarë të thjeshtë përcollën sot urimin përmes postimeve në facebook.

Ambasadori i SHBA-së Donald Lu përcolli këtë urim: Udhëheqja juaj është e rëndësishme për komunitetet tuaja, por edhe për Shqipërinë, ndërsa përballet me sfida të reja brenda dhe jashtë vendit. Viti i ardhshëm ju sjelltë gëzim, begati dhe paqe!”

Për besimtarët myslimanë, Fiter Bajrami është dita kur shkembejnë vizitat tek njëri-tjetri dhe ndajnë ushqimet për të varfërit.Urimi i Presidentit Ilir Meta

Urimi i kryeministrit 
/Ora News.tv/