Tiranë – Ekspertë izraelitë të bujqësisë kaë filluar të trajnonë fermerë lushnjarë dhe sarandiotë, në kuadër të një projekti që ka nisur kompania e sukseshme izraelite “Netafim” me projektin amerikan “AAC Lushnja”. Trainimi i fermerëve po bëhet konkretisht në terren, ku ekspertët e huaj janë duke instaluar pajisje për plehërimin nëpërmjet ujitjes, plehërimin e pemëve-agrume dhe të bimëve të serave. Sipas ekspertëve, teknologjitë bashkëkohore dhe mbrojtëse të mjedisit do të ndihmojë fermerët shqiptarë të pakësojnë kostot dhe ndikimin negativ në tokë të kimikateve të tepërta. ar.sh/Oranews.tv [caption id="attachment_340552" align="alignleft" width="960"] (Pamje nga instalimi i pajisjeve për pemishtet)[/caption] [caption id="attachment_340554" align="alignleft" width="960"](Pamje nga trainimi në pemishte) (Pamje nga trainimi në pemishte)[/caption] [caption id="attachment_340556" align="alignleft" width="960"](Pamje nga trainimi teorik) (Pamje nga trainimi teorik)[/caption]

/Ora News.tv/