Luiza Gega nuk ndalet.

Atletja shqiptare zhvilloi një garë për tu harruar në kualifikueset e garës së 3000 metrave me pengesa në Kampionatin Botëror që po zhvillohet në Doha, duke e mbyllur garën e baterisë së tretë në vendin e 5-të.

Por pavarësisht kësaj, Gega arriti të kualifikohet në finale, pasi u rendit në mesin e gjashtë atleteve me kohën më të mirë në tre bateritë. Me kohën, 9 minuta, 28 sekonda dhe 32 të qintat, Gega u kualifikua për në finalen e madhe, e cila do të zhvillohet të hënën.

Bateria e 1-rë

Peruth Chemutai (Uganda) 9m21s98 

Emma Coburn (USA) 9m23s40 

Celliphine Chespol (Kenia) 9m24s22 

Mekides Abebe (Etiopi) 9m27s61

Karoline Grovdal (Norvegji) 9m28s84 

Genevieve Lalonde (Kanada) 9m30s01

Bateria e 2-të

Beatrice Chepkoech (Kenia) 9m18s01 

Courtney Frerichs (USA) 9m18s42 

Gesa Krause (Gjermani) 9m18s82 

Anna Moller (Danimarkë) 9m18s92 

Luiza Gega (Shqipëri) 9m28s32 

Elizabeth Bird (Britania e Madhe) 9m30s13

Bateria e 3-të

Hyvin Kiyeng (Kenia) 9m29s15s 

Winfred Yavi (Bahreini) 9m29s40

Marusa Same (Slloveni) 9m29s68

/Ora News.tv/