Nëse e keni shikuar ndonjëherë me frikë që lëkura juaj po zhvillohet në mënyrë robotike, mos u shqetësoni- lëkura juaj është është shumë më inteligjente seç mendoni. Neuronet në lëkurën e njeriut kryejnë llogaritje të avancuara dhe shkencëtarët besonin më përpara se këto mund t’i kryente vetëm truri. Studjuesit thonë se në të vërtetë lëkura jonë kalon shumë më tepër informacion në tru seç ishte menduar më parë. Kjo është sipas një studimi nga Universiteti i UMEA në Suedi i botuar në revistën Nature Neuroscience. Ky studim gjeti se lëkura në fakt llogarit vetë të dhënat gjeometrike para se të dërgonte sinjale në tru. Sipas hulumtuesit në Departamentin e Biologjisë në Universitetin UMEA, ky bronkial lejon më përpara renditjen e neuroneve të prekshëm jo vetëm për të dërguar sinjale në tru për të treguar se diçka ka prekur lëkurën, por edhe përpunimin e të dhënave gjeometrike në lidhje me objektin që prek lëkurën.

/Ora News.tv/