Kanadaja po ngrohet mesatarisht dy herë më të shpejt se pjesa tjetër e botës, tregon një raport i ri shkencor.

Raporti i klimës i qeverisë federale paralajmëron se ndryshimet janë tashmë të dukshme në shumë pjesë të vendit dhe pritet të rriten.

Arktiku i Kanadasë ka parë ndikimin më të thellë dhe do të vazhdojë të ngrohë në më shumë se dyfishin e normës globale.

Temperatura mesatare vjetore e Kanadasë është rritur me rreth 1.7 gradë Celcius që nga viti 1948, kur u regjistruan për herë të parë temperaturat në mbarë vendin.

Rritjet më të mëdha të temperaturës janë parë në Veri, Prairies dhe në Kolumbinë Veriore.

Temperatura mesatare vjetore në Kanadanë veriore u rrit me rreth 2.3 gradë Celcius.

/Ora News.tv/