Kumbullat e thata përmbajnë sasi të larta acidi neoklorogjenik dhe klorogjenik, antioksidantë që janë veçanërisht efektivë në luftën kundër radikalit superoksid anion. Ky  radikal  shkakton dëmtime strukturale tek qelizat, dëmtim i cili është shkaktar kryesor i shfaqjes së  kancerit. Një ide sesi t'i konsumoni është t’i mbështillni me një fetë të hollë proshute rreth kumbullës së tharë, piqini për disa minuta derisa kumbulla të jetë e butë dhe proshuta të jetë tharë.

/Ora News.tv/