Jeta kulturore në të gjithë botën është pothuajse e paralizuar për shkak të situatës me kronavirusin. Janë me dhjetëra aktivitete që janë pezulluar për një afat të pacaktuar në shtetet ku ka mbërritur virusi për shkak të frikës nga përhapja e tij. Një nga festivalet më të madha muzikore në botë në Coachela, që ishte parashikuar të zhvillohej muajin tjetër në shkretëtirën e Kalifornisë është shtyrë për shkak të shpërthimit të koronavirusit. Po kështu edhe festivali muzikor “South by Southweast” që do të mbahej në Teksas për herë të parë pas 24 vjetësh nuk do të zhvillohet.

Këngëtarë nga e gjithë bota si Madona, Miley Cyrus apo edhe Banda Pearl kanë ndërprerë koncertet apo turnetë e tyre si dhe kanë anuluar udhëtimet për shkak të situatës së krijuar, duke përcjellë mesazhe sensibilizuese për të mbrojtur vetën dhe të tjerët nga virusi me përhapje globale.

E njëjta situatë edhe me premierat e parashikuara për këtë muaj të filmave, apo edhe muzetë dhe shfaqjet e modës, që I janë përgjigjur thirrjes së autoriteteve për shmangie të grumbullimeve në ambiente të mbyllura.

Edhe familja mbretërore nuk mund t’ju shpëtonte këtyre masave. Mbretëresha Elisabeta e Dytë si masë mbrojtëse fillimisht nisi të mbante doreza, ndërsa tanimë ka ndërprerë takimet publike, si masë parandaluese. Në Birgimhan, në zonën ku jeton monarkia 93-vjeçare është konfirmuar një i prekur me virusin covid 19.

/Ora News.tv/