Tetëmbëdhjetë muaj mund t’ju duket një kohë e gjatë, por nuk është e mjaftueshme për krijimin e një vaksine.

Disa studiues të udhëhequr nga Trump thonë se vaksina mund të gjendet për 18 muaj, ndërsa disa studiues të tjerë e hedhin poshtë duke u shprehur se 18 muaj janë të pamjaftueshme për krijimin dhe testimin e një vaksine.

"Unë nuk mendoj se është bërë ndonjëherë në një shkallë industriale në 18 muaj," tha Dr. Amesh Adalja, një studiues i moshuar i përqendruar në shfaqjen e sëmundjes infektive në Qendrën për Sigurinë Shëndetësore në Universitetin Johns Hopkins. "Zhvillimi i vaksinës zakonisht matet në vite, jo në muaj."

Provat për vaksinat zakonisht fillojnë me testimin tek kafshët përpara se të fillojnë ta përdorin në njerëz.

Mark Feinberg, president dhe CEO i Iniciativës Ndërkombëtare të Vaksinave kundër AIDS, u shpreh se edhe pse e di rëndësinë e provave në kafshë, situata është mjaft emergjente dhe kjo e bën të vlefshme shitjen e vaksinës.

/Ora News.tv/