Prokurori Olsian Çela është renditur i pari në listën e Këshillit të Lartë të Prokurorisë për kandidatët për Prokuror të Përgjithshëm.

Çela ka grumbulluar 459 pikë, më pas në vendin e dytë është renditur Arta Marku me 406 pikë dhe Fatjona Memçaj me 362 pikë.

Lista me renditjen e kandidatëve do ti dërgohet për votim Kuvendit.  Në rast se asnjë kandidat nuk merr 84 vota, atëherë automatikisht Prokuror i Përgjithshëm do të zgjidhet ai që është renditur i pari.

Një ditë më parë Këshilli intervistoi në seanca të ndara të tre kandidatët. Ata paraqiten platformat e tyre dhe më pas iu përgjigjen pyetjeve të anëtarëve të KLP për çështje të ndryshme për menaxhimin e punës në Prokurorinë e Përgjithshme.

Kandidatët u pyetën edhe nga përfaqësues ndërkombëtarë.

VOTONI KETU NE SONDAZHIN E ORA NEWS
/Ora News.tv/