Nëse urreni merimangat, duhet ti jepni vëmendje rrobave që vishni.

Një studim i ri nga Universiteti Cincinnati tregon se shtaza grabitqare i japin fokusohen tek ngjyrat më shumë se sa ne kishim menduar. Hulumtuesit u bazuan në një video ku merimangat manipuloheshin nga ngjyra, kontrasti dhe intensiteti i sfondit.

Ata zbuluan se merimangat femra kanë më shumë gjasa të tërhiqen nga sfondet me ngjyra të forta.

Merimangat-ujqër kanë vizion dikromatik që do të thotë se mund të shohin vetëm jeshile dhe ultraviolet, por duket se e preferuara e tyre është jeshilja.

Studiuesit u befasuan më shumë kur zbuluan se sytë e merimangës ndryshojnë për tu përshtatur me stinët.  

/Ora News.tv/