Një qytetare kanadeze,  e cila u arrestua në Kinë mes marrëdhënieve të ngrira midis dy vendeve është liruar dhe u kthye në Kanada, raportojnë mediat.

Mësuesja Sarah McIver, nga Alberta,  u ndalua gjatw kwti muaji pwr "punë të paligjshme në Kinë".

Çështjet Globale të Kanadasë konfirmuan se një shtetase kanadeze ishte liruar, por nuk e emëroi personin.

Paraburgimi i zonjës McIver e ndoqi atë të dy kanadezëve të tjerë. Ata ende mbahen nwn arrest.

Kina dhe Kanadaja thanë se rasti i znj. McIver ishte i ndryshëm nga dy të tjerët. Ish-diplomati Michael Kovrig dhe biznesmeni Michael Spavor përballen me akuza për dëmtimin e sigurisë kombëtare.

Arrestimet erdhën mes një mosmarrëveshjeje midis Kanadasë dhe Kinës pas arrestimit të shefit të përgjithshëm financiar të Huawei Meng Wanzhou më parë këtë muaj.

Zonja Meng u mbajt me kërkesë të prokurorëve të SHBA dhe përballet me ekstradimin për akuzën e shkeljes së sanksioneve mbi Iranin. Ajo mohon akuzat.

/Ora News.tv/