Faza e dytë e provave klinike për vaksinat COVID-19 pritet të përfundojë me sukses, duke filluar në korrik, dhe deri tani nuk është parë asnjë reagim negativ nga testimet, njoftoi të premten një zyrtar kinez.

Vaksinat që i nënshtrohen studimeve klinike përfshijnë një vaksinë të vektorit adenovirus dhe katër vaksina të inaktivizuara të mbështetura nga Administrata Kombëtare e Produkteve Mjekësore të Kinës, tha në një konferencë shtypi Zeng Yixin, zyrtari i lartë në Komisionin Kombëtar të Shëndetësisë.

Gjithsej numërohen 2036 pjesëmarrës vullnetarë për fazën e dytë të provave klinike dhe studiuesit po vlerësojnë nëse vaksinat janë ose jo të sigurta dhe efektive, sipas Zeng.

/Marre nga CRI/ 


/Ora News.tv/