Edhe pas përfundimit të muajit të ndërgjegjësimit të kancerit të gjirit, mjekët e spitalit Hygeia bëjnë apel për kujdes ndaj shëndetit. Referuar rasteve të trajtuara, mes tyre ka qenë edhe Daniela, vajza 29 vjeçare e prekur nga kanceri i gjirit, e cila falë kujdesit dhe trajtimit në këtë spital arriti të mbijetonte.

Kanceri i gjirit prek edhe moshat e reja. Daniela, është një prej rasteve më të reja të vajzave të prekura. 29 vjeçarja falë vullnetit të saj, por edhe profesionalizmit të Mjekëve të spitalit Hygeia, ia doli të fitonte betejën me sëmundjen e kancerit.

Celep Bahadir, Kirurg i përgjithshëm: “Në rastin e Danielës kishim të bënim me atë që ne e quajmë mikrokalҫifikim multicentrik, gjendje qe sic ja shpjeguam edhe Danieles kirurgjia për heqjen vetem te mases tumorale dhe ruajtjen e gjirit nuk ishte e përshtatshme për të. Pasi morem edhe konsesusin e saj ne vijuam me kryerjen e operacionit, ku gjithcka shkoi shume mire dhe ne vijim pacientja do te vijoje te kryeje disa seanca Radioterapie ketu ne Spitalin Hygeia”

Ndërsa mjekja Emiljana Huti bën apel për tu kontrolluar sa më shpesh.

Emiljana Huti, Mjeke onkologe: Dua që kjo vëmendje nga gratë të vazhdojë gjatë gjithë vitit. 

Qendra e Onkologjisë Hygeia është e vetmja ne vend ku te gjitha sherbimet ofrohen brenda nje qendre te vetme, nga konsultat onkologjike, trajtimi kirurgjikal, analizat laboratorike si dhe trajtimet e Kimioterapise dhe Radioterapise.

/Ora News.tv/