Kanadaja është bërë vendi i dytë pas Uruguait që legalizon posedimin dhe përdorimin e kanabisit rekreativ.

Tregu mbarëkombëtar për kanabis u hap të mërkurën në mesnatë, në mes të pyetjeve të vazhdueshme rreth ndikimit mbi shëndetin, ligjin dhe sigurinë publike.

Informata u është dërguar 15 milion familjeve rreth ligjeve të reja dhe fushatave të ndërgjegjësimit publik.

Por ka ende shqetësime, përfshirë gatishmërinë e forcave të policisë për të trajtuar ngasjen e dëmshme të drogës.

Uruguai ishte vendi i parë që legalizonte marihuanën rekreative, edhe pse Portugalia dhe Hollanda e kanë lejuar një gjë të tillë.

Provincat kanadeze dhe komunat janë duke u përgatitur për muaj për fundin e ndalimit të kanabisit.

Provincat dhe territoret janë përgjegjëse për përcaktimin e shumë detajeve ku kanabisi mund të blihet dhe konsumohet brenda juridiksioneve të tyre.

Në gjithë vendin, provinca të ndryshme kanë krijuar legjislacionet e tyre, sepse juridiksionet zgjedhin korniza më pak kufizuese për shitjen dhe përdorimin e kanabisit.

Dyqane në provincën e Newfoundland, zona më e largët në Kanada, u hapën shumë shpejt për shitjet e para ligjore të kanabisit në vend.

/Ora News.tv/