Prokurorët suedezë do të njoftojnë nëse do rihapin një hetim mbi një akuzë për përdhunim kundër bashkë-themeluesit të Wikileaks Julian Assange.

Hetimi mund të 'ringjallet' me kërkesën e avokatit të pretenduar të viktimës.

Assange, i cili mohon akuzat, ka shmangur ekstradimin në Suedi për shtatë vjet pasi kërkoi strehim në ambasadën Ekuadoriane në Londër në 2012.

Por 47-vjeçari u dëbua muajin e kaluar dhe u dënua me 50 javë në burg për shkeljen e kushteve të tij me kusht.

SHBA gjithashtu dëshiron të ekstradojë Assange nga Mbretëria e Bashkuar për rolin e tij të dyshuar në lirimin e materialit të klasifikuar ushtarak dhe diplomatik në 2010.

Të hënën (sot), zv / drejtori i Suedisë i prokurorive publike, Eva-Marie Persson, do të njoftojë vendimin e saj nëse do të rishqyrtojë hetimin e sulmit seksual pasi ai u hodh dy vjet më parë.

Prokurorët suedezë thanë në atë kohë që mendonin se nuk ishin në gjendje ta merrnin çështjen përpara ndërsa Assange ishte brenda ambasadës ekuadoriane.

Megjithatë, gruaja që  pretendon se është përdhunuar, tani dëshiron që çështja të rihapet, pas  arrestimit të Assange muajin e kaluar, ku Ekuadori tërhoqi papritmas mbrojtjen e tij dhe ftoi policinë ta arrestonte atë, prokurorët suedezë po shqyrtojnë mundësitë.

Sipas ligjit suedez, ata kanë kohë deri  vitin e ardhshëm për të ndjekur çështjen. Nëse ata e rihapin hetimin, ka gjasa të ngrejë pyetjen se cila kërkesë për ekstradim duhet të ketë përparësi:  Suedia ose SHBA.

/Ora News.tv/