Kastriot Myftaraj në emisionin e tij “Ju flet Moska” në RTV Ora hodhi poshtë teorinë se Shqipëria u bë pjesë e koalicionit antifashist botëror në luftën nacional-shqiptare.

Gazetari Myftaraj paraqiti dy fakte për të rrëzuar, sipas tij, këto legjenda ideologjike.

Kastriot Myftaraj: “Ka lindur sërish debati se çfarë ka ndodhur në të vërtetë në luftën nacional-shqiptare. Mbetet zyrtarisht teoria se në sajë të luftës së Enver Hoxhës dhe partizanëve të tij Shqipëria u bë pjesë e koalicionit antifashist botëror dhe me këtë vendi ynë fitoi një vend në fuqitë fituese të luftës.

Sa e vërtetë është kjo? Do mjaftojnë dy fakte këtu për ti rrëzuar këto legjenda ideologjike.”

Për analizën e plotë shikoni videon e emisionit të plotë.

moska

/Ora News.tv/