“Seksualiteti, seksi, është një dhuratë nga Perëndia që Zoti na jep: nuk ka tabu, ka dy qëllime: të duash veten dhe të krijosh jetë, është një pasion, dashuria e vërtetë është e pasionuar”.

Kështu ka deklaruar Papa Françesku, duke iu përgjigjur  pyetjeve të një grupi të rinjsh nga dioqeza franceze e Grenoble-Vienne.

“Dashuria midis një burri dhe një gruaje, kur ai është i pasionuar, ju çon për të dhënë jetë përgjithmonë dhe për ta dhënë atë me trupin dhe shpirtin tuaj”, shton Papa.

“Kur Perëndia krijoi njeriun dhe gruan, Bibla thotë se të dy janë imazhi dhe ngjashmëria e Perëndisë. Të dy, jo vetëm Adami ose Eva, por të dyja.” Jezusi shkon më tej dhe thotë: kjo është arsyeja pse burri dhe gruaja do të lënë prindërit dhe do të bashkohen dhe do të jenë një person, një identitet, një besim martese dhe një mish: kjo është madhështia e seksualitetit “, shpjegon Françesku.

Sipas Atit të Shtenjtë, “është e vërtetë se dobësitë tona, rëniet tona shpirtërore na çojnë në përdorimin e seksualitetit jashtë kësaj rruge shumë të bukur, të dashurisë mes burrit dhe gruas, por ato kanë rënë, si të gjithë mëkatet, gënjeshtra, zemërimi dhe dhimbja janë mëkate: mëkatet vdekjeprurëse, por kjo nuk është seksualiteti i dashurisë: seksualiteti është i shkëputur nga dashuria dhe përdoret për argëtim”.

“Është interesante, – shtoi Papa, – se seksualiteti është pika më e bukur e krijimit, në kuptimin që burri dhe gruaja janë krijuar në imazhin dhe ngjashmërinë e Perëndisë dhe seksualiteti është më i prekur nga mundësia, nga shpirti i së keqes. Industria e pornografisë, për shembull, është një degjenerim i nivelit ku Zoti e ka vendosur seksualitetin”./Ora News.tv/