Në kuadër të javës dedikuar rinisë, Ministria e Kulturës, institucionet e kulturës, skena e pavarur artistikekanë përgatitur një sërë aktivitetesh për këtë fundjavë. Më poshtë gjeni dhe axhendën e pasur me programe. "Konica dhe Appolinaire"- Konferencë dhe ekspozitë, 4 dhjetor, ora 17:30, BK Projeksion i filmit "Gjallë", 4 dhjetor, ora 12:00, AQSHF "Ritme Rinore", shfaqja do të ndërtohet me numra të interpretuar nga të rinjtë, bashkëpunim me MMRS dhe Drejtorinë Arsimore Rajonale Tiranë, 4 dhjetor, ora 17:00, Arena e Cirkut Programi edukativ "Muzeu në valixhe" MHK, me nxënësit e shkollës "Ramazan Kabashi". ( "Eposi i Kreshnikëve në valixhe"). 4, 7 dhjetor, ora 09:00 dhe 12:00, në shkollën e fëmijëve që nuk shikojnë "Ramazan Kabashi", Tiranë Projeksion i filmave me metrazh të shkurtër: Buka; Mëngë këmishe; Keno, 4 dhjetor, ora 18:00, Tulla Culture Center Projeksion i filmit "Pharmakon", 5 dhjetor, ora 19:00, Tulla Culture Center "Krishtlindje me Pufët", premierë, 5 dhjetor, ora 10:30, TKEKS "Kandili i Argjandit" shfaqje teatrore për grup-moshën 16+ nga Teatri "Migjeni" Shkodër, 5, 6 dhjetor, ,ora 19:00, TKEKS "Konstandin" bazuar në romanin "Kush e solli Doruntinën" nga Ismail Kadare, 4 , 6 dhjetor, teatri "Aleksandër Moisiu", Durrës, ora 19:00 Ekspozitë, "Objekte të trashëgimisë në familjet qytetare" me nxënësit e shkollave të mesme të qytetit, Berat, 5 dhjetor, ora 11:00, QKM, Berat Projekti "Muzeu im" në bazë të të cilit është ftesa e hapur për të gjithë publikun për të sjellë në muze objektin më të veçantë që ka një rëndësi historike apo emocionale personale apo familjare dhe për ta ndarë historine e tyre me të tjerët, çdo të premte, MHK "Spiuni i Ballkanit" 5 dhe 6 dhjetor, ora 19:00, TK Street Art Albania, 6 dhjetor, ora 11:00-12:00, Tiranë Projeksion i filmit "Amnistia", 6 dhjetor, ora 19:00, Tulla Culture Center Premiera "Hipopotami Misterioz" 6 dhjetor, ora 19:30, Teatri i Kukullave

/Ora News.tv/