Keni menduar të jeni i vrazhdë me kamerierin tuaj? Ju duhet ta rishikoni këtë. Shtatëdhjetë e dy për qind e punëtorëve të shërbimit të ushqimit do të bëjnë shaka me ty pas shpinës tënde; 65 përqind do të bëjnë që ju të prisni më shumë se ç'duhet; 11 përqind do të rrisë bakshishin tuaj pa leje kur ju të paraqisni  kartën e  krediti; dhe 6 përqind do të ngacmojë edhe me ushqimin tuaj, sipas një studimi të ri në revistën “Performanca Njerëzore”. Dy autorët Hulumtimi-së, nga Universiteti i Houston dhe Baylor Universiteti, intervistoi 483 punonjës të shërbimit të ushqimit - banakiere, kamarierë, menaxherët, kasierë dhe dhe morën rezultatet e tyre. "Punonjësit e shërbimit të ushqimit në përgjithësi bëjnë më të mirën e tyre për të siguruar një përvojë pozitive për konsumatorët," tha Dr Lisa Penney, një nga autoret e studimit. "Megjithatë, ata janë njerëz që kanë të bëjnë me shumë të pasjellshëm, duke kërkuar edhe shërbime me vështirësi të cilat nuk janë të nevojshme" Burimet e stresit për kamerierë, thotë studimi, përfshijnë pritjet joproporcionale të konsumatorëve, agresionin verbal të konsumatorëve,e papëlqyeshme ose konsumatorët të pakëndshme, dhe pritjet e konsumatorëve të paqarta.

/Ora News.tv/