Karabinierët italianë arrestuan 18 persona, 16 prej të cilëve shqiptarë dhe dy italiane pas një hetimi për vjedhje dhe grabitje me pasoja të rënda në zonën e Kazertës.

Hetimet kanë nisur që më 2015, pas një grabitjeje të dhunshme në një banesë në Liberi.

Episodi më i përgjakshëm i këtij grupi ka ndodhur më 16 maj 2017 gjatë një vjedhje në një shtëpi. Një nga shqiptarët, duke parë veten në rrezik, qëlloi mbi policinë.

Grupi vepronte gjithmonë i armatosur dhe grabitësit përdorinin rroba të zeza dhe maskoheshin për të humbur gjurmët

Grupi gjithmonë vepronte armatosur me armë dhe me mjete të mëdha për të fyer, grabitësit përdorën rroba të errëta dhe punonin zbathur për të shmangur nunor dhe për të njoftuar viktimat.

Mbi të akuzuarit rëndojnë pesë grabitje dhe 34 vjedhje.

/Ora News.tv/